A tészta hozzávalóit, a lisztet, a sütőport, a vajat, a cukrot és a tojást összegyúrjuk. Kinyújtjuk és egy vajazott, lisztezett tepsibe terítjük úgy, hogy a tepsi szélére is rálógjon.
Elkészítjük a tölteléket: a tejet a cukrokkal elkeverjük, majd hozzáöntjük a mákot. Lassú tűzön melegítjük. Kevés tejben simává kavarjuk a lisztet, majd a mákhoz öntve folytonos keverés közben besűrítjük. Kicsit hűtjük, majd hozzákeverjük a vajat, és a tejfölt. Alaposan elkeverjük. Ráöntjük a tésztára. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük.
Közben összeállítjuk a tetejére valót: a tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, majd a tejföllel. A fehérjét habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk. Ráöntjük a süteményre és további 15 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.