A póréhagymákat vékony szeletekre vágjuk, és jól megmossuk. A kelbimbócval együtt forrásban lévő vízbe tesszük, s a forrás után 2 percig főzzük. Leszűrjük és lehűtjük hideg víz alatt és a szűrőben hagyjuk.
Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, rászórjunk a lisztet, és krémet készítsünk belőle. Főzzük néhány percig. Fokozatosan hozzáöntjük a tejet, majd főzzük, és sima állagú szószt készítünk belőle. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Hozzáadjuk a mustárt és a sajt felét.
A kelbimbót és a póréhagymát egy tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a szószt, óvatosan összekeverjük, megszórjuk a maradék sajttal és a zsemlemorzsával. 200 fokra előmelegített sütőben körül-belül 20 percig sütjük, addig, amíg a teteje aranysárga nem lesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.