A gombafejeket apróra vágjuk. Hozzáadjuk a tejben ázott, kinyomkodott zsemlét, a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást és a felaprított zöldeket.
Ízesítjük, majd annyi zsemlemorzsát szórunk hozzá, hogy összeálljon a massza. Hűtőbe tesszük.
Egy fazékban felhevítjük a vajat, és megfuttatjuk rajta a felaprított vöröshagymát, hozzáadjuk a feldarabolt répát és a felkockázott burgonyát, majd pár percig pirítjuk.
Felöntjük az alaplével, ízesítjük, és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A levesből kiveszünk egy merőkanál levet és kb. 5 ek burgonyát, hozzáadjuk a tejfölt és botmixerrel pürésítjük.
Ezután visszaöntjük a levesbe, és összeforraljuk. A gombás masszából lisztes kézzel gombócokat formálunk és forrásban lévő sós vízbe tesszük.
Amikor a gombócok feljönnek a víz felszínére, kiszedjük, és tálaljuk a levessel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.