A hideg vajat gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk az átszitált liszttel. Hozzáadjuk a csipet sót, a vaníliás cukrot, a sütőport és a porcukrot, kissé összekeverjük, majd az enyhén felvert tojásokkal összeállítjuk.
A kész tésztából egy keveset levágunk, és eldolgozzuk benne a zöldtea-port. Folpackba csomagoljuk, és 2-3 óráig vagy egy egész éjszakán át hideg helyen tároljuk.
Kinyújtás előtt a folpackot levesszük róla, majd 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát. Formákkal kiszaggatjuk, lekvárral összetapasztjuk őket, majd 150-160 fokra előmelegített sütőben halvány színűre sütjük őket, tepsinként 15-20 perc alatt.
Megjegyzés
Dupla adagban kb. 80-90, párban 40-45 db. Érdemes nagyobb mennyiségben elkészíteni, mert lefagyasztható, és szükség esetén kiengedés után csak szaggatni és sütni kell.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.