Olvasszuk fel egy edényben a mézet, majd keverjük hozzá a diónyi vajat, és addig keverjük, amíg a vaj teljesen felolvad.
Ezután öntsük fel a tejjel, majd adjuk hozzá a mákot, a vaníliás cukrot, a csipet sót és a reszelt citrom héjat. Forraljuk fel és kb. 10 percig főzzük. Közben többször keverjük meg, és ha szükséges ízesítsük még cukorral.
Keverjük simára a pudingport a tejszínnel, majd állandó keverés mellett csorgassuk a levesbe. Forraljuk fel és kevergetés közben hagyjuk még 2-3 percig főni. Ezután hűtsük langyosra.
Tálaláskor szedjük a levest tányérba, majd ízlés szerint félbevágott eperrel tálaljuk. Eper helyett kínálhatjuk meggyel, málnával, de megszórhatjuk még pörkölt mandulával is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.