A megmosott, nagyobb darabokra vágott húst serpenyőbe helyezzük a megtisztított, finomra vágott hagymával és gyömbérrel, valamint a kimagozott, kierezett, felaprított csilivel együtt. Meghintjük a fahéjjal, a kurkumával, egy kevés sóval és borssal.
Felöntjünk 4 dl vízzel, felforraljuk, majd közepes lángon, lefedve 45 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Kiszedjük a húsdarabokat, eltávolítjuk a bőrt, kicsontozzuk őket, és falatnyi darabokra vágjuk.
A főzőlét forraljuk fel, adjuk hozzá a babérleveleket, a megmosott mazsolát, és forraljuk be 300 ml-nyire. Távolítsuk el belőle a babérleveleket. A tojásokat verjük fel, keverjük bele a darált mandulát, és csorgassuk a forró levesbe. Főzzük további 5 percig, majd öntsük tálba, és forgassuk bele a csirkehúst. Hagyjuk kihűlni.
Tekerjük ki a réteslapokat. Kenjük meg mindet egy kevés megolvasztott vajjal, azután egy darabot tegyünk félre. A többit tegyük kivajazott piteformába úgy, hogy pereme is legyen és a csücskök mindig máshova kerüljenek.
Keverjük a finomra vágott petrezselymet a csirkés töltelékhez, és halmozzuk a tésztára. A félretett tésztalapot vágjuk félbe, majd az egyik darabbal fedjük be a pitét, és hajtsuk rá a csücsköket úgy, hogy közben minden réteget megkenünk a maradék vajjal. A megmaradt tésztát vágjuk négyfelé, és fedjük be vele az esetleges réseket.
Toljuk a pitét a 200 fokra előmelegített sütőbe 15 percre, végül szórjuk rá a szeletelt mandulát, és süssük aranyszínűre további 15 perc alatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.