A cukrot a tojássárgákkal fehéredésig verjük, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet. Jól elkeverjük, majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan a masszához keverjük.
A masszát kivajazott tortaformába simítjuk, és 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük, és tűpróbával ellenőrizzük. A piskótát a formában kihűtjük, majd kiborítjuk, és 3 lappá vágjuk.
A tejszínt a cukorral és habfixálóval felverjük, majd összedolgozzuk a mascarponéval. A piskótalapokat megkenjük a krémmel, és összeállítjuk a tortát.
Az étcsokoládét gőz felett felolvasztjuk, majd langyosra hűtjük, és a torta tetejére csorgatjuk. Néhány órára a hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt tejszínhabbal és dekorcukorral díszítjük.
Megjegyzés
Ajánlom mindenkinek ezt a fajta piskótasütést, mert biztosan szép magas lesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.