A kétfajta lisztet, a porcukrot és a sót egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a tojást, az olajat, egy kevés ásványvizet, és a masszát csomómentesre keverjük az ásványvíz fokozatos adagolásával, végül annyi ásványvízzel hígítjuk, amíg a sütéshez kellő sűrűségűvé nem válik. Pihentetjük legalább 30-60 percig.
A kimagozott meggyet felaprítjuk, leöblítjük, majd lecsöpögtetjük és papírtörlőn kissé leszárítjuk. Közvetlenül sütés előtt a palacsintatésztáhozkeverjük, majd a szokásos módon kisütjük a palacsintákat.
Különböző formákra hajtva, fahéjas porcukorral, pirított mandulával megszórva tálaljuk.
Megjegyzés
Pikánsabbá tehetjük, ha a palacsintát kevés mandulalikőrrel /Amaretto/ meglocsoljuk, de kínálhatjuk pl. fagylalttal, olvasztott csokival leöntve is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.