A csokit és a mogyorót aprítógépben durvára aprítjuk, a zabpelyhet ledaráljuk. Ezután az összes hozzávalót összegyúrjuk egy tálban, majd a hűtőbe tesszük legalább fél órára.
A tésztát lisztezett felületen kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 150 fokon, kb. 13-15 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
Mogyoró helyett tehetünk bele kókuszreszeléket, aszalt gyümölcsöt vagy diót is. Ha kakaósat szeretnénk, akkor 1 ek liszttel kevesebbet tegyünk bele, és kanalazzunk hozzá 1 ek kakaót.
Az íze hasonlít a mogyorós jó reggelt kekszhez. Több napig is eláll.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.