A muszaka elkészítéséhez a padlizsánt 1 cm-es csíkokra vágjuk, besózzuk, és kb. 15 percet állni hagyjuk. A burgonyát meghámozzuk, felvágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és vékonyan lekenjük olívaolajjal.
A burgonyát kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. A megtörölgetett padlizsánt eközben egy kevés olívaolajon serpenyőben megsütjük, és papírtörlőre szedjük.
A lila hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát karikára, a paradicsomot kockára szeljük. Egy nagy serpenyőben, forró olívaolajon megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált húst. Pár percig pirítjuk, ekkor mehet bele a paradicsom. Aláöntjük a fehérbort is. Sózzuk, borsozzuk, fahéjjal, oreganóval, babérlevéllel fűszerezzük, és további 10 percig főzzük.
A besamelhez egy lábasban felmelegítjük a vajat, rádobjuk a lisztet, habverővel folyamatosan kevergetjük, és lassan hozzáadjuk a tejet, és szerecsendióval ízesítjük. Pár perc alatt szüntelenül kevergetve fog besűrűsödni. Félretesszük.
Egy mély, hőálló tál aljára rakunk egy réteg padlizsánt, arra a sült krumplit, rá a darált húsos keveréket, majd ismét padlizsán és darált hús következik. Erre öntjük a besamelt, majd megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
A tálaláshoz, szeleteléshez várjunk, amíg hűl egy kicsit, úgy könnyebb.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.