Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Hagymás rostélyos
Csupacsokis brownie
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Kijevi csirkemell rizibizivel
Káposztás tészta egyszerűen
Babgulyás
Mákos guba
Farsangi szalagos fánk
Krémes spenótfőzelék
Kínai szezámmagos csirke
Epres blondie
Körömpörkölt csülökkel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Dödölle - az eredeti recept
Tárkonyos csirkeraguleves
Muszaka (görög rakott padlizsán) recept
recept
Mester
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTej

Muszaka (görög rakott padlizsán)

90 perc
6 adag
Megfizethető
5
2024. 02. 28.

Elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, szárukat levágjuk, és hámozatlanul kb. fél centi vastagon felkarikázzuk. Alaposan besózzuk, és kb. 1 órán át állni hagyjuk, hogy kesernyés levét kiengedje. Átmossuk.
  2. A burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük, hűlni hagyjuk, majd hámozás után karikára vágjuk. A paradicsomot szintén karikára vágjuk. A hagymát és fokhagymát finomra vágjuk.
  3. Elkészítjük a húsos ragut: 3 evőkanál olajon a felaprított hagymákat megfonnyasztjuk, rádobjuk a darált húst, és kb. 5 perc alatt megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a fűszereket: a cukrot, a fahéjat, a bazsalikomot, az oregánót, sót és borsot. Fedő nélkül még 25-30 percig lassú tűzön addig pirítjuk, amíg a hús megpuhul és a leve teljesen elfő. Amikor kihűlt, összedolgozzuk 1 darab tojással.
  4. Elkészítjük a besamelt: a vajban sárgára pirítjuk a lisztet, majd simára keverjük a forró tejjel. Mérsékelt tűzön sűrűsödésig főzzük, majd langyosra hűtjük. Ízlés szerint a fűszereket is hozzáadjuk: sót, borsot, a szerecsendiót, majd a 2 tojássárgáját, végül a reszelt sajtot.
  5. A padlizsánszeleteket alaposan lecsepegtetjük, kicsit kinyomkodjuk, majd kevés olajon, több részletben kisütjük.
  6. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  7. Összeállítjuk a muszakát: 1 evőkanál olajjal kikenünk egy közepes méretű tepsit. Aljára tesszük a karikára vágott burgonya felét, picit sózzuk, majd beterítjük a padlizsán felével. Rásimítjuk a húsragut, elkenjük rajta a besamel felét, aztán a maradék padlizsán következik. Ezután újra burgonya, majd a felkarikázott paradicsom jön. A megmaradt besamelmártással zárjuk a rétegezést.
  8. 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük. Tálalás előtt 10 percig hűlni hagyjuk, majd kockára vágva tálaljuk.
Megjegyzés
A görögöknél is ünnepi étel, kicsit időigényes és nem túl olcsó, de padlizsán idénykor mindig elkészítem, mert isteni finom rakott étel!

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Klasszikus muszaka
Recept
Egyszerű

Klasszikus muszaka

75 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

|

2023.07.26.

Krétai muszaka (Rakott padlizsán)
Recept
Bonyolult

Krétai muszaka (Rakott padlizsán)

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2023.05.17.

Sajtos rakottas zöldséggel
Recept
Egyszerű

Sajtos rakottas zöldséggel

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2022.09.18.

Muszaka pulykahúsból
Recept
Bonyolult

Muszaka pulykahúsból

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2022.08.12.

Krétai muszaka
Recept
Bonyolult

Krétai muszaka

85 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
CSEH JÁNOS szerző profilképe

CSEH JÁNOS

|

2022.06.14.

Bolognai rakott zöldség
Recept
Egyszerű

Bolognai rakott zöldség

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2021.11.15.

Rakott cukkini kétféle sajttal
Recept
Bonyolult

Rakott cukkini kétféle sajttal

45 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2020.05.21.

Hasonló receptek

Marhahúsos rakott padlizsán (Muszaka) recept
Recept
Mester

Marhahúsos rakott padlizsán (Muszaka)

75 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2016.12.17.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Illatos-omlós csirke recept
Recept
Egyszerű

Illatos-omlós csirke

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

|

2025.02.07.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.