Az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát az olaj és a vaj felén megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk. Kevés kakukkfüvet adunk hozzá, és fél dl vízzel felöntve dinszteljük, míg a hús kifehéredik (kb. 8-10 perc).
A megmosott padlizsánt és paradicsomot szép egyforma karikákra vágjuk, és a megmaradt vajjal kikent, morzsával beszórt tűzálló edény aljára sorba rakjuk: egy karika padlizsán mellé szorosan egy karika paradicsom, majd újból padlizsán – így folyamatosan, amíg az edény alját teljesen beborítjuk. Ezután ráöntjük a fűszerezett húst, egyenletesen eligazítjuk, rászórunk a vágott bazsalikomlevélből, majd kirakjuk a tetejét padlizsán- és paradicsomkarikákkal úgy, mint az alját.
A megmaradt olívaolajat rálocsoljuk a zöldségek tetejére, rászórjuk a reszelt sajtot, és 220-230 Celsius-fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Megjegyzés
Úgy is készíthetjük az ételt, hogy padlizsán- és cukkinikarikák váltják egymást. Aki csípősen szereti, a hús párolásánál tetszés szerint zöld chilit vághat bele.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.