A padlizsánt 3x3 cm-es kockákra vágjuk. Tálba tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk kb. 1 mokkáskanál sóval és frissen őrölt borssal, majd egy sütőpapírral bélelt tepsiben szétterítjük úgy, hogy ne fedjék egymást, és a kockák héjas felükkel lefelé legyenek. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és addig sütjük, míg a sarkaik megbarnulnak.
Közben a szalonnát felkockázzuk, egy lábasban kiolvasztjuk a zsírját. Rátesszük az apróra vágott hagymát, és amikor sárgára sült, hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát is. Mikor már illatozik, beleszórjuk a rizst, párszor megkeverjük, ráöntjük a bort. Amikor a rizs beszívta, elkezdjük rákanalazni a levest. Mindig csak annyit, amennyit a rizs felvesz.
Közben a paradicsomok csumáját kivágjuk, az alját kereszt alakban bevágjuk. Forró vízbe mártjuk, mikor elkezd pöndörödni a héja, átmerjük hideg vízbe. Lehúzzuk a héjukat, felkockázzuk.
A rizottó akkor jó, amikor a rizs puha, a rizottó állaga pedig krémes, majdnem folyós. Ekkor belekeverjük a paradicsomkockákat. Pár perc után lehúzzuk a tűzhelyről, hozzáadjuk a vajat, a padlizsánkockákat és a reszelt sajtot, és addig keverjük, amíg a sajt és a vaj teljesen elolvad. Megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk és alaposan megborsozzuk.
A petrezselymet apróra vágjuk, majd ezt is belekeverjük a rizottóba. 5 perc fedő alatt pihentetés után fogyaszthatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.