Minestrone recept
Minestrone
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Padlizsános-paradicsomos rizottó recept
recept
Bonyolult

Padlizsános-paradicsomos rizottó

45 perc
4 adag
Költséges
2
2018. 04. 08.

Elkészítés

  1. A padlizsánt 3x3 cm-es kockákra vágjuk. Tálba tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk kb. 1 mokkáskanál sóval és frissen őrölt borssal, majd egy sütőpapírral bélelt tepsiben szétterítjük úgy, hogy ne fedjék egymást, és a kockák héjas felükkel lefelé legyenek. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és addig sütjük, míg a sarkaik megbarnulnak.
  2. Közben a szalonnát felkockázzuk, egy lábasban kiolvasztjuk a zsírját. Rátesszük az apróra vágott hagymát, és amikor sárgára sült, hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát is. Mikor már illatozik, beleszórjuk a rizst, párszor megkeverjük, ráöntjük a bort. Amikor a rizs beszívta, elkezdjük rákanalazni a levest. Mindig csak annyit, amennyit a rizs felvesz.
  3. Közben a paradicsomok csumáját kivágjuk, az alját kereszt alakban bevágjuk. Forró vízbe mártjuk, mikor elkezd pöndörödni a héja, átmerjük hideg vízbe. Lehúzzuk a héjukat, felkockázzuk.
  4. A rizottó akkor jó, amikor a rizs puha, a rizottó állaga pedig krémes, majdnem folyós. Ekkor belekeverjük a paradicsomkockákat. Pár perc után lehúzzuk a tűzhelyről, hozzáadjuk a vajat, a padlizsánkockákat és a reszelt sajtot, és addig keverjük, amíg a sajt és a vaj teljesen elolvad. Megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk és alaposan megborsozzuk.
  5. A petrezselymet apróra vágjuk, majd ezt is belekeverjük a rizottóba. 5 perc fedő alatt pihentetés után fogyaszthatjuk.

Recept értékelése

2 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Sajtos-cukkinis rizottó
Recept
Egyszerű

Sajtos-cukkinis rizottó

50 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Gyors gombás-borsós rizottó
Recept
Egyszerű

Gyors gombás-borsós rizottó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Olasz sütőtökös rizottó
Recept
Bonyolult

Olasz sütőtökös rizottó

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
 Anita szerző profilképe

Anita

Rizottó alaprecept (bianco)
Recept
Egyszerű

Rizottó alaprecept (bianco)

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Rizottó gombával és póréhagymával
Recept
Egyszerű

Rizottó gombával és póréhagymával

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Gombás-póréhagymás rizottó
Recept
Egyszerű

Gombás-póréhagymás rizottó

75 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csirkés rizottó gombával
Recept
Egyszerű

Csirkés rizottó gombával

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Ketchupos csirkecomb almás-sajtos kukoricasalátával recept
Recept
Egyszerű

Ketchupos csirkecomb almás-sajtos kukoricasalátával

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

Friss receptek

Ketchupos csirkecomb almás-sajtos kukoricasalátával recept
Recept
Egyszerű

Ketchupos csirkecomb almás-sajtos kukoricasalátával

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

Pöcsmácsik, a krumplinudli recept
Recept
Egyszerű

Pöcsmácsik, a krumplinudli

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Csörögefánk recept
Recept
Rafinált

Csörögefánk

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Túrós rétes réteslapból recept
Recept
Rafinált

Túrós rétes réteslapból

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.