Egy tálban a lisztet kb. 5-6 perc alatt összegyúrjuk a tojásokkal, a sóval és az olajjal. Folpackba csomagoljuk, és 20-25 percig pihentetjük.
A tojásokat sós vízben keményre főzzük, majd hideg vízben megpucoljuk, és hűlni hagyjuk. Egy serpenyőt felhevítünk, és a bacont 3-4 perc alatt ropogósra sütük. A töltelék összes hozzávalóját (kivéve egy kis bacont, amit félreteszünk a díszítéshez) egy tálba tesszük, és egy villa segítségével összetörjük, majd krémesre keverjük (a bacon kisült zsírját is hozzákeverhetjük). Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk.
A pihentetett tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk 1-2 mm vékonyra, és egy pohár vagy pogácsaszaggató segítségével 6-7 cm-es korongokat szúrunk ki belőlük. A visszamaradt tésztát újra összegyúrjuk, majd kinyújtjuk, és kiszaggatjuk. A tésztakorongok szélét egy ecset segítségével megkenjük a vízzel, a felére halmozunk a tojásos töltelékből, majd a maradék korongokkal befedjük őket. Belülről kifelé haladva lenyomkodjuk a tésztát, hogy jól összetapadjanak. Forrásban lévő sós vízben 6-7 perc alatt megfőzzük a raviolikat.
Egy lábasban felmelegítjük az olívaolajat. Rátesszük a megroppantott fokhagymagerezdet, majd hozzáöntjük a paradicsomlevet. Hozzáadunk 1 dl-t a tészta főzővizéből, és további egy percigforraljuk. Sóval, borssal, finomra aprított bazsalikomlevéllel ízesítjük. A kifőtt raviolit tálra tesszük, és ráöntjük a szószt. Parmezánnal és pirított baconnel tálaljuk.
Megjegyzés
Recept és fotó: Baromfi Termék Tanács, Tojásszövetség
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.