A meggyet megmossuk, kimagozzuk. Egy lábasban megolvasztjuka vajat, egy kevés lisztet keverünk hozzá, majd levesszük a tűzről, és a vízzel csomómentesre keverjük.
Hozzáadjuk a meggyet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget és a fahéjat. 10 percig főzzük, majd belekeverjük a tejfölt, meglocsoljuk a borral, és összefőzzük. A tűzről levéve félretesszük hűlni.
Amikor kellően lehűlt, beleöntjük a rumot is, összekeverjük, majd a hűtőbe tesszük néhány órára. Mikor jól lehűlt, kivesszük, egy tálba merjük.
Megjegyzés
Csak 18 éven felülieknek! Absztinensek, antialkoholisták el se olvassák a receptet!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.