A tészta hozzávalóiból laza tésztát gyúrunk, majd 30 percig hűtőben pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A kész tésztát kinyújtjuk, egy piteformába helyezzük és villával megszurkáljuk. Kb. 10 perc alatt elősütjük.
Egy tálban összekeverjük a ricottát a zöldfűszerekkel, a citrom reszelt héjával és az olívaolajjal, majd sóval és borssal ízesítjük. Ezt a fűszeres ricottát eloszlatjuk az elősütött tésztán.
A cukkinit kb. 2 mm vékony szeletekre vágjuk, és körkörös mintában kirakjuk vele a piténket. Az ementáli sajtot lereszeljük, és egyenletesen megszórjuk vele a tetejét.
A pitét 40 perc alatt készre sütjük, amíg a sajt megolvad a tetején és szép aranybarna lesz a felülete.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.