A vajat a cukorral és a tojással habosra keverjük, beledolgozzuk a zabpelyhet, és legalább fél órát pihentetjük (lehet egy éjszakát is), hogy a pehely „elázzon”.
Ezután hozzákeverjük a sütőporos-szódabikarbónás lisztet, a magvakat és az ízlés szerinti fűszereket – ragacsos, sűrű masszát kell kapjunk (nagyjából túrógombócos állag). Ha nem akar összeállni, aludttejjel, tejföllel vagy vízzel hígíthatjuk.
A sütőt 170–180 °C-ra előmelegítjük, a tésztát evőkanálnyi gombóconként sütőpapírral bélelt tepsire lapítjuk. (Ha müzlit használtunk, vigyázzunk, hogy mazsola, aszalt gyümölcs ne kerüljön a szélére, mert megéghet!)
Mérettől, sűrűségtől és a sütőnktől függően 10–20 perc alatt világosbarnára sütjük. Rácson hűtjük. Jól záró dobozban sokáig eláll.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.