A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd 30 percre hűtőbe tesszük. Azután felforrósított, vajjal kikent serpenyőben egyenként kisütjük a palacsintákat.
A körtét meghámozzuk, kétfelé vágjuk és eltávolítjuk a magházat. Egy lábasba öntjük a bort, hozzáadjuk a csillagánizst és a szegfűszeget, majd beletesszük a körtét és félpuhára főzzük.
A csirkemellet ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk. Egy serpenyőben egy kevés olajon a hús mindkét oldalát megpirítjuk, azután hozzáöntünk kb. 1 dl bort, (amiben megfőztük a körtét) és puhára pároljuk.
A besamelhez a vajat felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet, aranyszínűre pirítjuk, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a tejet. Ha a mártás besűrűsödött, belekeverjük a feldarabolt sajtot, és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
Ezután 1-1 db palacsintát egymásra fektetünk és egy pizzavágóval kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk, majd az így kapott palacsintacsíkokat feltekerjük. Egy hőálló edényt kivajazunk, majd a feltekert palacsintacsigákat szorosan egymás mellé helyezzük. Rákanalazzuk a mártás felét, majd ráfektetjük a hússzeleteket, majd a felszeletelt körtét. Végül ráöntjük a megmaradt mártást, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.