A hokkaido tököt meghámozzuk, négyfelé vágjuk, kimagozzuk, és felkockázzuk. A leveszöldségeket megtisztítjk a burgonyával együtt, és felaprítjuk. Meghámozzuk a vörös- és a fokhagymát. Előbbit durvára daraboljuk, utóbbit finomra aprítjuk.
Egy nagy lábasban felforrósítunk 4 ek olívaolajat, rádobjuk az előkészített zöldségeket, és időnként megkeverve kb. 10 percig sütjük. Felöntjük a borral és 2 l vízzel, majd felforraljuk. Azután hozzáadjuk a zöldséglevesport a szárított vargányával együtt, és közepes lángon, lefedve főzzük kb. 20 percig.
Közben a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk, majd tányérra borítjuk. Felforrósítjuk a serpenyőben a megmaradt 2 ek olívaolajat, és aranybarnára sütjük rajta a gombát. Sózzuk, borsozzuk, és kiszedjük.
Lehúzzuk a levest a tűzről, és botmixerrel simára pürésítjük. Visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a tejszínt, és összemelegítjük. Végül sózzuk, borsozzuk. A pirított tökmaggal és a sült gombával díszítve, valamint a tökmagolajjal meglocsolva tálaljuk.
Nézd meg a sültzöldség-krémleves elkészítését videón:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.