A csirkemellfilét felszeleteljük úgy, hogy 6 db tölthető szeletet kapjunk. Megsózzuk, -borsozzuk. A páchoz a hozzávalókat egy tálban összekeverjük, és a fokhagymát belereszeljük. Ebbe forgatjuk a csirkemellszeleteket, és hagyjuk pácolódni 1 órán át, de ha időnk engedi, akár egy éjszakára is hagyhatjuk a pácban.
A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és kevés olajon megpároljuk. A zöldségeket vékony csíkokra szeljük, majd a hagymához adjuk, a póréhagyma kivételével, és további 10 percig pároljuk, hogy kissé megpuhuljanak.
A csirkemellszeleteket kiterítjük, majd megtöltjük a zöldségekkel, végül felgöngyöljük. Fogpiszkálóval vagy hústűvel átszúrjuk, hogy ne essenek szét. Alufóliával letakarjuk őket, és 180 fokon 20 percig pároljuk, majd az alufóliát eltávolítva, további 15-20 percig sütjük, amíg megpirul.
A salátaöntethez összekeverjük a mézet, a szójaszószt, az olívaolajat, majd hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, és megsózzuk, megborsozzuk. Az öntetet a madársalátára locsoljuk, összeforgatjuk, és hús mellé kínáljuk. Hasábburgonya illik hozzá.
Megjegyzés
Akár vasárnapi ebéd, akár vendégváró fogást szeretnénk, ez a recept garantált sikert arat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.