Az epret megszórjuk egy csipet sóval, és egy krumplinyomó segítségével összezúzzuk. Az eperpépet egy tiszta textildarabba merjük, és egy tál fölött kifacsarjuk a levét.
A megmaradt pépet egy turmixgépbe tesszük, és a cukorral, a citromlével és a vaníliakivonattal összeturmixoljuk, egy üvegcsébe tesszük, és fogyasztásig a hűtőben tároljuk.
A palacsintához egy tálban összekeverjük a tejet, a citromlevet, a citromhéjat, a tojásokat és a vaníliakivonatot. Egy másik tálban a lisztet, a cukrot, sütőport, a szódabikarbónát, a keményítőt és a sót elkeverjük, majd hozzáöntjük a tojásos tejet.
A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, majd egy picit megbarnítjuk, és hozzáöntjük a tésztamasszánkhoz, és simára keverjük vele.
A vajas serpenyőbe öntjük a tésztát, és fedő alatt, kb.160 fokon, 15 percig sütjük az egyik oldalát, majd egy tányér segítségével megfordítjuk, és újabb 5 percig sütjük a másik oldalát, ímmár fedő nélkül. Még melegen, a házi eperöntettel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.