A datolyaszilvát megmossuk, szárazra töröljük és felszeleteljük. Pár szeletet félreteszünk a díszítéshez, a többit feldaraboljuk.
Lassú tűzön megmelegítjük a tejet, hozzáadjuk a zabpelyhet, a mazsolát és az aszalt gyümölcsöket. Sűrűsödésig főzzük (néhány perc), közben íesítjük a fűszerekkel.
Végül hozzákeverjük a feldarabolt datolyaszilvát is. Tálalásnál a tetejét kirakjuk a félretett datolyaszilvával, a feldarabolt dióval, majd aszalt gyümölcöt is szórunk rá.
Megjegyzés
Finom, egészséges, kímélő reggeli vagy uzsonna akár az ünnepek alatt is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.