A szalonnát apróra vágjuk, megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, a kolbászt és az egészet összeforgatva, néhányszor megkeverve, hagyjuk egy kicsit pirulni. Amikor a kolbász zsírja elkezd kisülni, a tojásokat egyenként felütjük, és hozzáadjuk. Ízlés szerint, sózzuk, borsozzuk.
Amikor a tojás alja pirulni kezd, hozzákeverjük a kifőtt nokedlit és jó alaposan összekeverjük. Addig sütjük, míg a tojás rásül a galuskára, ekkor megszórjuk apróra vágott medvehagymával és tálaljuk.
A káposztasalátához a káposztát - miután a külső leveleitől megszabadítjuk - alaposan átöblítjük, negyedeljük, majd vékony szeletekre gyaluljuk. Megsózzuk, és kézzel megtördeljük, hogy a rostjai megpuhuljanak, majd meghintjük őrölt köménnyel és frissen őrölt borssal. Egy kancsóban elkészítjük hozzá a levet a cukorból, az ecetből és hideg vízből ízlés szerint, majd felöntjük vele a káposztát addig, hogy ellepje. Jól összekeverjük, és a hűtőbe téve hagyjuk, hogy összeérjenek az ízei. A tojásos-medvehagymás nokedli mellé tálaljuk.
Megjegyzés
Ez az étel a tojásos nokedli turbósított változata. Káposzta helyett friss salátával is tökéletes.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.