A tészta hozzávalóit összegyúrjuk egy robotgéppel, majd folpackba csomagoljuk, és a hűtőszekrénybe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.
A sütőtök húsát lereszeljük, és a cukorral addig pároljuk, amíg elfő a leve, majd reszelt gyömbérrel, fahéjjal és vaníliamaggal ízesítjük, végül lehűtjük. A tejet a cukrokkal felforraljuk, majd annyit öntünk a mákra, hogy sűrű maradjon. Sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját.
A tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felét kinyújtjuk, és egy kivajazott kiliszttel tepsibe (20x30 cm) nyomkodjuk, majd szurkáljuk meg villával. Rákenjük el a mákos, majd a tökös tölteléket, és megszórjuk kekszmorzsával a tetejét.
Kinyújtjuk a megmaradt tésztát is, és a tökös rétegre borítjuk. Villával megszurkáljuk a tetejét, majd beirdaljuk keresztben és hosszában, ahogy a pitéknél szokás. Előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva, kockákra vágva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.