Egy kevés langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet összeszitáljuk a sóval, hozzáadjuk az olívaolajat és a felfutott élesztőt, majd annyi langyos vizet adagolunk hozzá, hogy ruganyos, lágy tésztát kapjunk. Kidagasztjuk, majd letakarva a duplájára kelesztjük.
A pórét felkarikázzuk, megsózzuk és egy kevés olajon megpároljuk. A tonhalat lecsepegtetjük. A tojást a tejszínnel és a sajttal krémesre keverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk kakukkfűvel.
A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, majd kibélelünk vele egy 24 cm-es piteformát. Villával megszurkáljuk az alját, és 200 fokon 10 percig elősütjük, majd a sütőből kivéve ráhalmozzuk a párolt pórét és a tonhaldarabokat, és leöntjük a sajtos szósszal. Visszatoljuk a sütőbe, és kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.