A lisztet elmorzsoljuk a porcukorral, a cukorral, a vajjal és a citromhéjjal. Hozzáadjuk a tojást, és lágy tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és 1 órát a hűtőben pihentetjük.
A töltelékhez habosra keverjük a puha vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. A túrót összeturmixoljuk a tejszínnel. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat és a keményítőt a túróhoz adjuk, és alaposan összekeverjük, majd beleforgatjuk a cukorral és a sóval kemény habbá vert fehérjéket.
A tésztát kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy 18 cm átmérőjű tortaformát. Az áfonyával megszórjuk, majd rásimítjuk a túrós krémet. 160 fokon 40 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Az áfonyakrémhez felöntjük a pillecukrot kevés tejszínnel, és lassú tűzön megmelegítjük. Amikor a pillecukor kezd karamellizálódni, levesszük a keveréket a tűzről, és hagyjuk kissé kihűlni. Hozzákeverjük a mascarponét, és két részre osztjuk. Az áfonyát a zselatinporral pürésítjük, majd az egyik adag mascarponekrémbe forgatjuk, és a tortára kenjük. A fehér krémből kiveszünk 1 púpozott evőkanálnyit, és az áfonyás krémet márványosítjuk vele. A többi fehér krémből habzsák segítségével rózsákat nyomunk a torta tetejére.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.