A lisztet elmorzsoljuk a porcukorral, a cukorral, a vajjal és a citromhéjjal. Hozzáadjuk a tojást, és lágy tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és 1 órát a hűtőben pihentetjük.
A töltelékhez habosra keverjük a puha vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. A túrót összeturmixoljuk a tejszínnel. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat és a keményítőt a túróhoz adjuk, és alaposan összekeverjük, majd beleforgatjuk a cukorral és a sóval kemény habbá vert fehérjéket.
A tésztát kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy 18 cm átmérőjű tortaformát. Az áfonyával megszórjuk, majd rásimítjuk a túrós krémet. 160 fokon 40 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Az áfonyakrémhez felöntjük a pillecukrot kevés tejszínnel, és lassú tűzön megmelegítjük. Amikor a pillecukor kezd karamellizálódni, levesszük a keveréket a tűzről, és hagyjuk kissé kihűlni. Hozzákeverjük a mascarponét, és két részre osztjuk. Az áfonyát a zselatinporral pürésítjük, majd az egyik adag mascarponekrémbe forgatjuk, és a tortára kenjük. A fehér krémből kiveszünk 1 púpozott evőkanálnyit, és az áfonyás krémet márványosítjuk vele. A többi fehér krémből habzsák segítségével rózsákat nyomunk a torta tetejére.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.