A paradicsomokat megmossuk, a szárral szemközti, gömbölyű felükről levágjuk a kalapkájukat. Belsejüket kivájjuk, enyhén besózzuk, majd üregükkel lefelé fordítjuk, hogy levük elcsorogjon.
Az uborkát megmossuk, meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk, kissé besózzuk, és 15 percig pihentetjük.
A diót durvára vágjuk, a fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A kaprot leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, egy szál kivételével finomra aprózzuk.
A krémsajthoz keverjük a fokhagymát, a citromlét, az olívaolajat, a szardellapasztát, a kaprot, a diót, valamint egy kevés (frissen) őrölt borsot. Az uborkát alaposan kinyomkodjuk, a krémsajtos masszához adjuk.
A paradicsomok belsejét egy papírkendővel szárazra töröljük, majd megtöltjük őket a masszával. Lezárt dobozban legalább 1 órára behűtjük.
Tálaláskor a paradicsomokat lapos tálra rendezzük, tetejüket és a tál szegélyét pedig a félretett kaporszálakkal díszítjük. Pirított vagy friss kenyér, sós kréker illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.