A lisztet a sütőporral és a porcukorral összevegyítjük, majd a tojássárgájákkal és a margarinnal rugalmas tésztává gyúrjuk.
Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és alaposan kivajazott, 5-6 cm átmérőjű kosárka formákba tesszük. Minden kosárkába 1-1 kiskanálnyi lekvárt teszünk, majd beborítjuk a töltelékkel. Ehhez a darált diót elkeverjük a porcukorral, majd a tojásfehérjékből vert kemény habot is beleforgatjuk.
A megtöltött kosárkákat tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt szép pirosra megsütjük. Ha kihűltek, a formákból kiemeljük őket, és csokit csurgatunk a tetejére, esetleg porcukorral is megszórhatjuk. Nagyon finom sütemény, nálunk elmaradhatatlan az ünnepi asztalról.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.