A hagymákat felszeleteljük, a fügéket cikkekre, a májakat falatnyi darabokra vágjuk. Egy serpenyőben, felolvasztjuk a vajat, hozzáöntjük az olívaolajat, majd beleszórjuk a hagymakarikákat és megsózzuk, -borsozzuk. Közepes lángon többször megkeverve puhára sütjük.
Ezután ráöntjük a bort, megvárjuk, amíg elpárolog, majd hozzáadjuk az alaplét is. Közben a májakat megszurkáljuk villával, megsózzuk és megborsozzuk őket, végül megszórjuk a kukoricaliszttel és összeforgatjuk.
A hagymához adjuk, közepes lángon 5 percig pároljuk, közben megforgatjuk és megkeverjük. Megkóstoljuk, ha kell, még sózzuk. Beleforgatjuk a fügéket (pár darabot félreteszünk a díszítéshez), majd elzárjuk a lángot. A petrezselymet apróra vágjuk és a ragura szórjuk.
Közben a puliszkához a tejet az alaplével, egy csipet sóval és borssal felforraljuk, majd beleszórjuk a kukoricalisztet. Addig keverjük, míg elég híg krumplipüré-állagot kapunk. Elzárjuk a lángot, belekeverjük a kis kockára vágott vajat. Még egyszer megkóstoljuk, ha kell, még sózzuk. Állni hagyjuk, amíg kissé kihűl (addig a ragu is elkészül), majd tálalás előtt még egyszer átkeverjük .
Egy tányérra ízlés szerint szedünk a puliszkából, rákanalazunk a hagymás-fügés májból, elosztjuk rajtuk a maradék fügét, majd még egy kis petrezselymet szórunk rá.
Megjegyzés
Ez egy klasszikus olasz étel, régen borjúból készítették. A csirkemájhoz egyszerűbb hozzájutni, azért ezzel készítettem, és a fügéből is egy kicsit több került bele :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.