A túrót villával áttörjük egy mély, műanyag edényben. A túróra öntjük a zabpelyhet, az egész tojásokat, belereszeljük a citrom héját, 8-10 csepp édesítőszerrel édesítjük, és alaposan összedolgozzuk. Félórát állni hagyjuk szobahőmérsékleten.
Enyhén nedves kézzel gombócokat formázunk egy nedvesített tálcára, majd forrásban lévő, enyhén sós vízbe rakjuk a gombócokat. Addig főzzük őket, amíg a felszínre jönnek (kb. 5 perc).
A zsemlemorzsát egy teflonserpenyőben megpirítjuk, a tűzről lehúzva hozzákeverjük a margarint. A megfőtt túrógombócokat leszűrjük, és beleforgatom a zsemlemorzsába. Édesítővel ízesített tejfölt kínálunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.