Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A tésztához egy tálban habosra keverjük a puha vajat a kristálycukorral.
Hozzáadjuk a darált diót, és apránként belekeverjük az átszitált lisztet is. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és egy spatulával óvatosan a tésztához forgatjuk.
A masszát egy kivajazott, kilisztezett nagyobb tepsibe simítjuk, és megsütjük 35-40 perc alatt.
Közben a mázhoz összekeverjük a tojássárgájákat és a porcukrot. A még forró süteményre simítjuk, és 2-3 percre visszatoljuk a sütőbe. Elzárjuk a lángot, és még 5 percig hagyjuk a süteményt a sütőben, hogy a máz megkeményedjen.
A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni. Vízgőz felett megolvasztjuk az étcsokoládét, és díszítjük vele a mázat. Várjunk, amíg a csokoládé megdermed, majd kockákra vágva tálalhatjuk a süteményt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.