A tojást és a sárgáját felverjük a cukorral, majd apránként hozzáadagoljuk a sütőporral elkevert, átszitált lisztet és a sót, majd összegyúrjuk a zsírral. A tésztát két részre osztjuk, majd minimum 30 percig pihentetjük.
Az egyik tésztát kinyújtjuk, kilisztezett tepsibe simítjuk, majd rászórjuk a lecsöpögtetett meggyet. Ízlés szerint megszórjuk cukorral, fahéjjal és búzadarával, majd ráborítjuk a másik kinyújtott lapot, végül villával megszurkodjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Ha a tészta nem akar összeállni, egy pici tejföllel vagy tejjel lehet lazítani. Anyukám zsírral készíti mindig, nem érzékelhető különbség, sőt még jobb is. A tepsiben össze lehet vágni, kicsit nehéz kiemelni, mert puha, omlós lesz. Szerintem nagyon finom, mi imádjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.