A babot előző este beáztatom. A füstölt oldalast jól megmosom, kb. 4 liter vízbe odateszem főni. Kb. 3 órán át főzöm.
Amikor már puha, könnyen belemegy a villa, hozzáteszem a babot, a babérlevelet a fokhagymát és ekkor teszem bele a kolbászt is. Borsozom, ha szükséges sózom, de csak óvatosan, mert a füstölt oldalas sós.
Amikor a bab is megfőtt, elkészítem a habarást. A tejfölt elkeverem a liszttel, kicsit felhígítom tejjel. A habarásba szedek a levesből (hőkiegyenlítés), így öntöm a leveshez, majd jól összeforralom. Ekkor teszek még bele borsot és egy kevés cukrot, mert minden ételbe, amit ecettel ízesítünk kell egy kevés cukor is, az ízek egyensúlya miatt. Tűzről leveszem és kevés ecettel savanyítom. A füstölt húst és kolbászt a leves után mustárral, tormával esszük meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.