A tojásokat összekeverjük a sóval és a cukorral, hozzáadjuk a tejszínt és kb. 2 dl szénsavas ásványvizet, majd összekeverjük. Ezután hozzászitáljuk a lisztet, és kézi habverővel simára keverjük, majd hozzáadjuk az olajat. Ezután 30 percet állni hagyjuk. Olajjal vékonyan megkent palacsintasütőben a szokásos módon kisütjük a palacsintákat.
A bort és a vizet egy edénybe öntjük, majd hozzáadjuk a szegfűszeget, a fahéjat, a mazsolát és a barna cukrot, majd kb. 10 percig főzzük. Ezután leszűrjük, és kihűtjük. A mazsolát félretesszük.
A tojássárgához hozzáadjuk a barna porcukrot és a vaníliás cukrot, és habosra keverjük, majd hozzászitáljuk a lisztet, és simára keverjük. Ezután állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk a fűszeres bort. Gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett puding sűrűségűre főzzük a krémet, majd kevergetve teljesen kihűtjük. Végül hozzákeverjük a félretett mazsolát.
A habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a teljesen kihűlt borkrémhez. Tálalás előtt megtöltjük a palacsintákat a mazsolás borkrémhabbal, tányérra helyezzük, és úgy kínáljuk.
Megjegyzés
A kisült palacsintákat töltsük meg egy habkönnyű, főzött borkrémmel, és garantált hogy a család felnőt tagjai imádni fogják.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.