A megtisztított hagymát, sárgarépát és zellert, valamint a szalonnát külön-külön felkockázzuk, a fokhagymagerezdeket meghámozzuk és összezúzzuk. A lábosban felhevített olajon a kétféle hagymát világosra pirítjuk, majd a sárgarépával és a zellerrel együtt pároljuk 2-3 percig.
A szalonnával együtt a darált húst is a lábosba tesszük, és kevergetve fehéredésig sütjük. Ezután hozzáforgatjuk a passzírozott paradicsomot és a paradicsompürét, megfűszerezzük, majd gyenge tűzön összeforraljuk.
Közben a megmosott, a végektől megszabadított cukkinit feldaraboljuk vagy vastagabb szeletekre vágjuk, majd forrásban levő sós vízben roppanósra főzzük 2-3 perc alatt. Végül leszűrjük, lecsepegtetjük, és a bolognai raguba forgatjuk.
A ragut adagonként tányérokra szedjük. Tetszés szerint megszórjuk a falatnyi darabokra tépett vagy vágott sonkával, valamint egy kevés parmezánforgáccsal, és zöldfűszerrel díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.