A tojást egy keverőtálba ütjük, majd robotgéppel vagy habverővel felverjük. Hozzáadjuk a tejet és a vizet. Keverünk rajta egyet. Sózzuk és beletesszük a fahéjat is, majd a kétféle lisztet, állandó kevergetés mellett, apránként adagoljuk. Sűrű tésztát kell kapnunk, ha túl híg, kevés liszttel, ha túl sűrű, kevés vízzel korrigáljuk.
A palacsintasütőbe 1 teáskanálnyi olajat teszünk, és ha jó forró, egy merőkanálnyi tésztát egyenletesen eloszlatunk benne. Ha a tészta felülete teljesen besárgult, megfordítjuk és még kb. 1,5 percig sütjük.
A kész palacsintákat egy lapostányérra halmozzuk, majd apró kockára vágjuk őket és egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a szilvalekvárt és a kettőt jól összedolgozzuk.
A darált mákot felfőzzük a vízzel és 1 db citrom reszelt héjával, közepes lángon, állandó kevergetés mellett, kb. 3 percig főzzük. Hozzáöntjük a palacsinta-lekvár kombinációhoz és ezzel is összekeverjük. A masszából golyókat formázunk.Az elkészítési javaslat szerint, robotgéppel keményre felverjük a cukrászhabot, majd egyenletesen elosztva a palacsintagolyókra halmozzuk. Apróra vágott aszalt szilvával és őrölt fahéjjal díszítjük.
A palacsintagolyó nemcsak látványos, de finom is! Sőt, még kiadós is! A palacsintagolyó nemcsak mutatós, de finom is! A mennyiségből 3 db palacsinta, majd 6 db golyó lesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.