A lisztet, a kakaóport, a sütőport, szódabikarbónát és sót összeszitáljuk egy tálba. A sört, a kávéport, és a vanília-kivonatot összekeverjük egy kancsóban. A vajat a cukorral habosra keverjük elektromos habverővel, majd hozzátesszük a tojásokat is, és újrakeverjük. A tojásos keverékhez apránként hozzászórjuk a száraz hozzávalókat, összekeverjük, és addig folytatjuk, még folyós masszát nem kapunk az egészből.
A tortaformákat kikenjük vajjal, beletesszük a sütőpapírt, majd azt is bevajazzuk. A masszát beleöntjük a formákba, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30-35 percig sütjük.
Közben elkészítjük a ganache-t, melyhez felmelegítjük a tejszínt, beleszórojuk az apróra vágott csokoládét, és hagyjuk felolvadni. Elkeverjük, lehűtjük. Ha lehűlt, habverővel felverjük.
A kihűlt tortalapot kettévágjuk, megkenjük lekvárral és a kihabosított ganache-sal. A vajas krémhez fehéredésig keverjük a vajat egy tálas keverőben, majd apránként hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliát. A tortát ezzel a vajas krémmel bekenjük, lesimítjuk a széleket. Hagyjuk lehűlni.
A piros marcipánt porcukros felületen szép vékonyra nyújtjuk és bevonjuk vele a tortát. A fekete marcipánból kis korongokat vágunk és megformázzuk a katica arcát és pöttyeit. A fehér marcipánból szemet készítünk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.