Egy tálba szitáljuk a lisztet és a sütőport. Felverjük a tojásokat, majd hozzákeverjük a cukrot, a sót, a vaníliarúd kikapart magjait, az olajat, a tejet és a felaprított mogyorót. Dolgozzuk össze a kétféle keveréket.
Szétosztjük a tésztát egy 12 darabos muffintepsi papírkapszlikkal bélelt mélyedéseibe. Megszórjuk a tészta tetejét jégcukorral, kissé belenyomkodjuk a tésztába, majd készre sütjük a muffinokat 175 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt.
Megjegyzés
Tipp: Akkor lesz igazán puha és szaftos a muffin, ha a száraz és a nedves alapanyagokat csak néhány gyors mozdulattal dolgozzuk össze, nem pedig simára keverjük. - Egy darab: 160 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.