A meghámozott burgonyát finomra reszeljük, hozzáadjuk a tojásokat, majd beledolgozunk annyi lisztet, hogy galuska állagú tésztát kapjunk. Forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk, és a víz felszínére jöveteltől számított 2-3 percig főzzük a galuskákat.
A szalonnát felkockázzuk, és száraz serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját. Kiszedjük a pörcöket, és megforgatjuk a galuskákat a kisült zsíron.
Rámorzsoljuk a juhtúrót, meglocsoljuk a tejföllel, végül a tetejére szórjuk a szalonnapörcöket, valamint a meghámozott, vékonyan felszeletelt lila hagymát. Forrón tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.