Egy kisebb tálba kimérjük a tejet, meglangyosítjuk, hozzákeverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, amit felfuttatunk.
Egy nagyobb tálba mérjük a lisztet, hozzáadunk egy csipet sót, a lereszelt citromhéjat, a tojások sárgáját, a puha vajat, majd hozzáöntjük az élesztős keveréket. Tésztává gyúrjuk, és letakarva, meleg helyen kb. 30 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Amikor megkelt a tészta, lisztezett felületen kb. fél cm vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk. Olvasztott vajjal megkenjük a tészta tetejét, majd rászórjuk a fahéjat és a cukrot. Feltekerjük a tésztát úgy, ahogy a bejglit szoktuk, és egy nagyméretű, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
Egy éles késsel hosszában kettévágjuk, majd a két oldalát óvatosan összetekerjük úgy, a vágott fele kerüljön kifelé. Koszorú formára igazítjuk, a végeinél kicsit összenyomjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
Ez a kívül ropogós, belül puha, fahéj illatú édes kalács karácsonykor akár az ünnepi asztal dísze is lehet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.