A krumplit enyhén sós, ételízesítős vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és a levét félretesszük. A krumplit alaposan összetörjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd megpároljuk az olajon. Amikor már üveges, belenyomjuk a fokhagymát, és megszórjuk meg egy teáskanál liszttel.
Ezután megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük a leszűrt, és félretett krumplilével, és annyi vízzel, hogy kellő mennyiségű levest kapjunk. Ízlés szerint megsózzuk, majd lassú tűzön főzzük kb. 15 percig.
Közben a kolbászt és a petrezselyemzöldet apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a teljesen kihűtött krumplihoz. Ezután ízlés szerint fűszerezzük, majd hozzáadjuk az egész tojást és néhány kanál lisztet. Összedolgozzuk a masszát, és ha szükséges, teszünk még hozzá annyi lisztet, hogy egy könnyen formázható masszát kapjunk. Ezután vizes kézzel a masszából diónyi gombócokat formázunk.
A tejfölt egy kevés főzőlével simára keverjük, majd a leveshez adjuk. Felforraljuk, majd beletesszük a gombócokat. Újra felforraljuk, majd kb. 10 perc alatt készre főzzük. Tálaláskor ízlés szerint megszórjuk a levest apróra vágott petrezselyemzölddel, és úgy kínáljuk.
Megjegyzés
A régi időkben a falusi konyhákban sűrűn elkészítették ezt az egyszerű, ám laktató levest. A tejföltől savanykás, a pirospaprikától pedig igazi magyaros a színe. Aránylag olcsónak mondható, és nagyon finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.