A kakaós lapokhoz a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgához hozzáadjuk a cukrot és robotgéppel addig keverjük, míg egészen világos sárga lesz. Ekkor hozzáadjuk az olajat és a tejet és simára keverjük.
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval és egy csipet sóval, majd két részletben elkeverjük a cukros tojássárgákkal. Végül belekeverjük a tojásfehérje habot és hozzáadjuk az áfonyalekvárt is.
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük (az enyém 18 cm-es volt) és 175 fokon 25-30 perc alatt megsütjük (hústűvel ellenőrizhetjük, hogy a közepe is megsült-e). Ha igen, akkor rácsra tesszük, és megvárjuk, míg kihűl.
Amíg sül, elkészítjük a krémet: a marscarpone-t frissen reszelt citromhéjjal és a lekvárral simára keverjük. A hideg tejszínt habbá verjük, majd a krémbe forgatjuk.
Összeállítjuk a tortát: a kihűlt piskótát 3 részre vágjuk. Az alsó és a középső lapot megkenjük először áfonya lekvárral, majd a krémmel, és szórunk rá friss áfonyát.
Megjegyzés
Szívesen készítek áfonyás édességeket, de főleg tortákat. Imádom az áfonyát, és minden pénzt megadok érte, ha meglátom a boltok polcain. Ha sikerül jó áron beszerezni, akkor több dobozzal bespájzolok belőle, és a mélyhűtőbe is teszek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.