A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A sütőtököt ízléses cikkekre vágjuk, sütőtálcára helyezzük, megszórjuk az aprított csilipaprikával, a római köménnyel, és rámorzsoljuk a kakukkfűleveleket. Rácsurgatjuk olívaolajat, megsózzuk, majd a sütőbe toljuk 45-50 percre, és aranyló színűre sütjük. Félidőben megfordíthatjuk a szeleteket.
A kuszkuszt egy tálba tesszük, megsózzuk, ráüntünk annyi forrásban lévő vizet, hogy ujjnyira ellepje, majd 10 percre lefedjük (ennyi idő alatt a kuszkusz felszívja a vizet). Villával jól áttörjük, hozzákeverjük a citrom reszelt héját és levét, valamint 1 evőkanál olívaolajat, legvégül pedig a megsült sütőtökszeleteket és a pirított tökmagot.
Megjegyzés
Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.