A citromokat alaposan megmossuk, a héjukat lereszeljük, a levüket kifacsarjuk. Egy nagyobb tálban összekeverjük a szobahőmérsékletű vajat a cukorral, a tojások sárgájával, majd a citromok reszelt héjával, facsart levével és a likőrrel.
Egy másik edényben a tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan az előző keverékhez forgatjuk, és hozzáadjuk a darált mandulát, valamint a keményítőt. Csomómentesre keverjük.
Egy 24 cm-es kivajazott, -lisztezett tortaformába öntjük a keveréket, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 10 perc elteltével a hőfokot 150 fokra mérsékeljük, és a tortát további 30 percig sütjük. Ezután hűlni hagyjuk.
Közben a citromos tejfölhöz lereszeljük a maradék citrom héját és elkeverjük a tejfölben a porcukorral együtt. Jól behűtjük. A kész süteményt megszórjuk porcukorral, és a felkarikázott citrommal diszítjük. A tejfölt külön kínáljuk hozzá vagy ráöntjük.
Megjegyzés
A szigeten nagy mennyiségben termesztik a citromot - ebből készül a mandulás citromtorta, a hely egyik gasztronómiai csemegéje. Egy legenda szerint az 1920-as években Carmine di Fiore cukrászmester műhelyében született. Elfelejtett lisztet tenni a mandulatortába, amit Al Capone kérésére a rossz előéletű amerikainak készített.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.