A tésztához a lisztet a margarinnal és a sütőporral elmorzsoljuk, majd a porcukorral, a tojások sárgájával és a tejföllel összedolgozzuk. Lisztezett gyúrólapon hosszúkás hengerré formáljuk, azután 6 egyenlő darabra vágjuk.
Ezeket egyenként 3-4 milliméter vékonyságúra kinyújtjuk, 9 részre szabjuk. A kis kosár formákat margarinnal kikenjük, majd a tésztával kibéleljük.
A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végén a cukrot apránként hozzáadjuk, végül a mogyorót is beleforgatjuk.
A kis tésztakosarak mindegyikébe 1-1 mokkáskanálnyi lekvárt töltünk, és erre halmozzuk a mogyoróhabot - kb.1 evőkanálnyit kosaranként.
Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 165) 12-15 percig sütjük. Nagyon finom és sokáig eláll.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.