A paradicsomokat leforrázzuk, meghámozzuk és negyedeljük.
A színes paprikákat kicsumázzuk, húsukat vékony csíkokra metéljük.
A csípős paprikát kettészeljük, és a megtisztított fokhagymával együtt apróra felkockázzuk.
A hagymát szintén megpucoljuk, majd vékonyan felkarikázzuk. A gombát félbe-negyedbe vágjuk.
A zöldfűszereket leöblítjük, a levélkéket lecsipkedjük a szárakról, és 4-8 bazsalikomlevél kivételével finomra vágjuk.
A mozzarellát 1 cm vastagon felszeleteljük.
A húst leöblítjük, szárazra törölgetjük, és a húsdarab nagyságától függően 2,5-3 cm vastag, 4-8 szeletre vágjuk.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A hússzeleteket tenyérrel kissé ellapítjuk, meghintjük sóval és durvára őrölt borssal. Serpenyőben felforrósítjuk a vajat/margarint és 1 evőkanál olajat, majd erős tűzön, mindkét oldalukon 2-2 percig sütjük benne a hússzeleteket, azután tányérra szedjük őket.
A zsiradékban 2-3 percig fonnyasztjuk a hagymát, fokhagymát és a csípős paprikát, majd hozzáadjuk a gombát, és fedő nélkül, erős tűzön 3 percig pirítjuk. Rádobjuk a színes paprikákat, paradicsomot, valamint a zöldfűszereket, és erős tűzön további 3-4 percig pirítjuk.
A gombás paprikaragut közepes méretű, csinos tűzálló tálba terítjük, a tetejére fektetjük a hússzeleteket, mindegyikre 1-2 bazsalikomlevélkét teszünk, betakarjuk mozzarellával, és megkenjük a maradék 1 kávéskanál olajjal.
A forró sütőben csak addig sütjük-forrósítjuk, amíg a sajt a tetejükre nem olvad (8-10 perc), és azonnal tálaljuk.
További köretként főtt orsótésztát, petrezselymes burgonyát vagy friss, ropogós kenyeret kínálhatunk hozzá.
Megjegyzés
A receptet és a fotót Horváth Betti küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.