A lapok készítése: a hozzávalókból könnyen nyújtható tésztát gyúrunk. Ketté osztjuk és egyenként kinyújtjuk tepsi méretre. Az egyiket befektetjük a sütőpapírral fedett tepsibe. Bőven megkenjük meggylekvárral. Rátesszük a másik lapot.
A piskóta készítése: az almát a reszelőnk durvább részén lereszeljük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd apránként a tejet és a sütőporos lisztet felváltva. Végül hozzákeverjük a vágott diót és az almát.
A masszát a tepsiben várakozó tésztára öntjük, elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőben tűpróbáig (kb. 40 percig) sütjük. Sütés közben a tetejét letakarjuk alufóliával, hogy meg ne égjen. A megsült tésztát kiborítjuk egy tálcára, a papírt lehúzzuk róla. Egy másik tálcát ráteszünk és visszafordítjuk.
Közben a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük és a megsült forró sütire kanalazzuk. Csokireszelékkel díszíthetjük. Hagyjuk teljesen megszáradni a habot. Másnap szeleteljük fel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.