A lisztet összekeverjük egy csipet sóval, majd összemorzsoljuk a hideg vajjal. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a tejfölt és a hideg vizet, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk (a tejfölt kanalanként adjuk hozzá, mert lehet, hogy kevesebb is elég). Ezután fóliába csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük legalább 30 percre.
Közben előkészítjük a tölteléket és az őszibarackot. A diót egy teflonserpenyőben, állandó kevergetés mellett aranybarnára pörköljük. Ezután kihűtjük, majd ledaráljuk. A mascarponét simára keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Ezután hozzákeverjük a darált diót is.
A tésztát kivesszük a hűtőből, lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd négy egyforma nagyságú kört vágunk ki belőle. A tésztakörök közepére kenjük a mascarponés-diós tölteléket, majd ráhelyezzük a felszeletelt őszibarackot. Az üresen maradt tésztát a töltelékre hajtogatjuk.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a megtöltött tésztákat. Bekenjük a felvert egész tojással, és megszórjuk a darabolt dióval. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Megjegyzés
Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.