A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral keményre felverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, a citrom reszelt héját és levét, és a 6 ek vizet és jól kidolgozzuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük és a masszába óvatosan belekeverjük. Kettő 32×40 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a tésztamasszát elfelezve beleöntjük, elsimítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon, kb13-14 perc alatt megsütjük.
Két nagyobb konyharuhát porcukorral meghintünk és a piskótát még melegen szorosan feltekerjük. A konyharuhában hagyjuk kihűlni.
A tejszínt a cukorral lassú tűznél addig forraljuk, míg a cukor elolvad. Ezután a kakaóporral és 5 dkg vajjal összefőzzük. A főzött krémet kihűtjük, majd a 20 dkg vajjal habosra keverjük. A kihűlt, egyik piskótát kibontjuk a konyharuhából és a krém 2/3 részével bekenjük úgy, hogy a külsejére is kerüljön a krémből. Ezután feltekerjük. Egy tálcára helyezzük és a megmaradt krémmel bevonjuk.
A másik tekercshez a megmaradt krémet összekeverjük a gesztenyemasszával és a rumaromával és betöltjük vele, a piskótát úgy, hogy a külsejére is jusson belőle. Mindkét rúd tetejére csokit olvasztotunk, amit kissé lecsurgatunk rajta. Csokoládé trióval az egyiket, a másikat ehető dekor cukorral díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.