A csülköt felkockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk.
A hagymát finomra vágjuk, a zsiradékon megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a kolbászt és a csülköt, és kissé megpirítjuk. Meghintjük fűszerpaprikával és borssal, hozzáadjuk a paprikakrémet, és felöntjük annyi vízzel, hogy ujjnyira ellepje. 10 percig főzzük.
Közben egy kizsírozott tepsibe vagy sütőtálba öntjük a bulgurt, egyenletesen elterítjük. A pörköltet egyenletesen elosztjuk a tetején. A főtt tojásokat karikázva rárakjuk, majd befedjük a káposztával (ha túl sós vagy savanyú, kicsit kimossuk).
A tejfölben elkeverünk 1 evőkanál étkezési keményítőt és 2 dl vizet, majd egyenletesen meglocsoljuk vele a rakott káposztát. 180 fokos sütőbe téve 30-40 percig sütjük. Tejföllel tálaljuk.
Megjegyzés
A sózással vigyázzunk, mert a kolbász, a csülök és a káposzta is sós!
Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viktória, styling: Matis Edit Dodi
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.